Ta’ dine elever med på cykeltur!

Foreningen Grønne Børn og Børnefamilier har fået udarbejdet en geohunting, der går gennem Jyderup og hele vejen rundt om Skarresø. Vi er stolte af vores super underholdende og læringsrige naturoplevelse og forærer derfor ti gratis ture væk til ti heldige skoleklasser fra 5. til 9. klasse.

Hvad er geohunting:
Vores geohunting hedder ”Par nr. 9” og går i sin helhed ud på, at I skal løse en gåde ved at svare på spørgsmål og løse udfordringer. Ruten er 15 km lang og starter på Jyderup Præstegård, hvorefter den fortsætter rundt om Skarresø for igen at slutte på Jyderup Præstegård. Vi anbefaler, at I cykler turen, og at I sætter en hel dag af til den.

Vores geohunting fortæller om Jyderup og Skarresø, og turen har fokus på lokalhistorien, bæredygtighed og naturformidling. Turen er også et ønske om, at vi alle skal lege, grine og hygge os noget mere med hinanden, helt uden brug af mobiltelefon. Hele turen er pakket i kuverter, hvor spor og fakta vil guide jer fra post til post. Der skal tælles, staves, gættes og arbejdes i teams…. hjernecellerne kommer virkelig i brug, alt imens I få masser af frisk luft og motion.

Sådan deltager I:
Lav en ansøgning, hvor I fortæller, hvorfor netop jeres klasse skal være én af de ti heldige klasser, der skal have muligheden for at flytte klasseværelset ud i naturen for en dag. I ansøgningen skal I huske at skrive: hvilken skole I kommer fra, hvilken klasse I går i, hvor mange elever der er i klassen, hvilke(n) faglærer der skal med på turen, og hvornår I gerne vil afsted.

Send ansøgningen til foreningen.gbb@gmail.com
Vi udvælger løbende de heldige vindere.

Praktisk:
Der er tale om en heldagstur, hvor jeres klasse bliver delt op i grupper. Hver gruppe får udleveret en geohunting-pakke bestående af alt det, den skal bruge for at gennemføre turen. For at kunne gennemføre turen skal mindst én i gruppen være en stærk læser. Og så skal I kunne klare en cykeltur på 15 km.

I står selv for cyklerne, madpakker og drikkevarer.

Betingelser for at deltage:
Det er foreningen Grønne Børn og Børnefamilier, der står bag initiativet. Foreningen er en nyetableret og almennyttig forening, der blandt andet arbejder for naturformidling i børnehøjde. Det er ikke et krav, at I medlem af foreningen for at kunne vinde. Derimod vil foreningen bede jer om at sende en anmeldelse af oplevelsen sammen med ét eller flere billeder, som vi må bruge på vores hjemmeside og Facebook-side som stemningsbilleder.

Vil du vide mere?:
Har I spørgsmål, er I altid velkommen til at kontakte vores formand Michella Schack. Hun kan kontaktes på mail foreningen.gbb@gmail.com eller på telefon 51555499.

Invitation

Se hvordan I vinder én af de ti gratis ture.